Tervezési segédlet

Lapfüggöny tervezési tanácsok

Gondot okozhat, ha a nyílászáró mellett nincs elég falfelület, ahová a lapfüggöny paneljeit ki lehet csúsztatni, mert a függöny akadályozhatja az ajtó vagy ablak nyitását. Ha ez az eset áll fenn, problémásabb a megoldás, de az a tapasztalatunk, hogy a helyszíni adottságok pontos ismerete birtokában, sokszor találunk lehetőséget a kivitelezésre.

Írjon nekünk, díjmenetesen megtervezzük elképzelését!

Mindig érdemes szakember segítségét kérni,
milyen típusú textilekből lehet lapfüggönyt készíteni. Természetesen készülhet fényáteresztő és sötétítő anyagból is, de nagyon fontos, hogy az anyagoknak legyen tartásuk és ne nyúljanak.

Esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni az anyagválasztásnál. Ne felejtsük el, hogy nem ráncolt függönyről van szó, ezért a kifeszített textil lehet erőteljesebb textúrájú, akár színesebb. Nagyon vékony anyagokból a lapfüggöny nem mutat, mert szinte beleolvad a környezetébe.

A lapfüggöny sínek egy magasabb árkategóriát képviselnek, viszont a függöny anyagszükséglete lényegesen kevesebb, mint a hagyományos ráncolt megoldásnál, ezért azt lehet mondani, hogy ha valaki beleszeret a lapfüggönyök letisztult világába, nem kell nagyobb költségbe vernie magát, mintha hagyományos függöny fazonban gondolkodna.

Válassza ki bemutatótermünkben az Önnek megfelelő lapfüggöny anyagot.

Költségkímélő ötletek!

Ám érdemes néhány jó ötletet bevetni a textilek válogatása során. Ha sötétítő lapfüggöny paneleket szeretnénk, tudnunk kell, hogy a dekor anyagok szélessége rendszerint 140-150 cm. Ha a tervezett lapok szélessége nem több 65 cm-nél, akkor 2 db függöny lap kijön egymás mellől, de ha a helyszíni adottságok miatt, a paneleknek szélesebbnek kell lennie, mondjuk 80 cm, ebben az esetben sajnos 1db lapfüggöny panelt lehet belőle kiszabni, így dupla annyi lesz az anyagszükséglet.

Ilyenkor érdemesebb 280-300 cm-széles sötétítő anyagban gondolkodni, mert azzal sokkal  gazdaságosabban jövünk ki. Fényáteresztő anyagoknál, ez a probléma nem merül fel, mert azok eleve 300 cm magasak.

Powered by WordPress
Call Now Button