Roletta szerkezet

 

Itt találja a roletta-textil mintákat!

A legegyszerűbb alap szerkezet esetében a textíliát egy 25 vagy 36 mm átmérőjű acél rolettacsőhöz rögzítik, az anyag alsó részébe rúdházat varrnak, amelybe becsúsztatható a nehezék. Oldalfalra, mennyezetre, ablakkeretre is szerelhető.

roletta szerkezet  nyitott konzolos roletta szerkezet   nyitott konzolos roletta

Kicsit drágább változat a tokozott roletta, ebben az esetben egy alumínium védőtok rejti a rolettahengert.

Teljes sötétítés elérése érdekében, válasszuk a tokozott vezetősínes rolettát, ebben az esetben a fényzáró roletta textilt körbe veszik a takaró sínek, így teljesen kizárja a fényt a lakásból.

tokozott roletta szerkezet textilt körbe veszik a takaró sínek  tokozott roletta teljesen kizárja a fényt a lakásból
Roletta rögzítése

Roletta rögzítése történhet mennyezetre, oldalfalra, ablak feletti kávába, közvetlenül a nyílászáróra, ferde síkú felületre.
Nyílászáró feletti kávába kerülhet abban az esetben, ha fix az ablakról van, tehát nem akadályozza a nyitást. Általában a keret és a káva között nincs annyi hely, hogy a hengerre feltekert roletta elférjen. Nyíló ajtóra, ablakra való szerelésre, akkor van lehetőség, ha oldalt van annyi hely, hogy nyitásnál ne ütközzön a a szerkezet a falba.

Hogyan működik?

A roletta rugós vagy gyöngyláncos működtetésű lehet. A rugós roletta szerkezetébe beépített rugó segítségével szabályozható a roló textil mozgatása, nagyobb méretű roletta esetén a gyöngyláncos változat a praktikusabb.

Megoldás a tetőtéri ablakok árnyékolására

Szerelhető ferde síkban az üveg elé és a keretre. Ez egy rugós roletta szerkezet, amely mozgatása eltér a hagyományos használatától. Több pár oldalsó akasztó beépítésével a roletta az akasztók pontjain megállítható, rögzíthető.

Tippek hasonló megoldásokhoz

Különleges árnyékoló a pliszé függöny, amelyet szintén ablakkertre és oldalfalra is szerelhetünk.

A sávroló az összes árnyékolási funkciót ellátja, helyettesíti a szalagfüggönyt. Modern, egyedi és valóban praktikus!

Roletta vászon széles választéka. Keretre, falra szerelhető és fúrásmentes roletták, szerkezetek. Díjmentes felmérés, tervezés!

Látogasson el bemutatótermünkbe, ahol minden segítséget megadunk a tervezéshez, kivitelezéshez!

vissza a lap tetejére

Powered by WordPress
Call Now Button