Lapfüggöny

 

Modern, egyszerű és stílusos a lapfüggöny

A függönyfazonok között napjainkban egyre nagyobb teret hódit magának a lapfüggöny.
Ezzel a függönyözési formával mind a modern mind minimál stílusú otthonokban találkozhatunk. Bár a lapfüggöny formavilága modern, letisztult, változatosságával, színeivel, képes melegséget vinni a mai modern enteriőrökbe.

lapfüggüny zöld panelfügggöny rózsaszín modern mintás lapfüggöny

Mi a különbség a lapfüggöny és a szalagfüggöny között?

Sokaknak a hagyományos, általában irodában használt szalagfüggöny jut eszébe a lapfüggöny szó hallatán, de erről szó sincs.

A lapfüggöny, más néven panelfüggöny, abban különbözik a szalagfüggönytől, hogy nem keskeny csíkokból, hanem szélesebb textíliákból készül, mozgatásuk is különböző.

A panelek változó szélességűek lehetnek, anyaguk, színük, bátran variálható.

A textilpanelek olyan fényáteresztő és sötétítő anyagokból készülnek, amelyeket egymás mögé helyezett szerkezetekre rögzítenek, így a lapfüggöny is ellátja az összes hagyományos függöny funkciót is.

A lapfüggöny paneljei tépőzárral rögzíthetőek a szerkezetre, amelyeket oldalirányban lehet egymás mögé tolni az üvegfelület előtt. A textil kifeszítve lóg a nyílászáró előtt, alul pedig egy súly húzza le és merevíti a  függöny anyagot.

virágos panelfüggöny panelfüggöny csíkos lapfüggöny térelválasztó

Miért és kiknek ajánljuk a lapfüggönyt?

A lapfüggöny nemcsak esztétikus, de rendkívül praktikus is. Akár térelválasztóként is funkcionálhat.

Ezt a függönyözési megoldást modern és minimál stílusú otthonokba ajánljuk, nagyon mutatós. Szakít a hagyományos függöny megoldásokkal, izgalmas tereket hozva ezzel létre.

Ideális széles ablakok,  teraszajtók árnyékolására.

Miért praktikus?

A lapfüggöny nem a megszokott csúszkákkal, kampókkal van rögzítve, hanem egy erős tépőzárral. Rendkívül egyszerű a kezelésük. Mosásnál csak le kell fejteni a szerkezetre rögzített tépőzárról, a súlyt ki kell csúsztatni a függönylap aljából, és máris mehet a mosógépbe!

függöny panelek lapfüggöny sín textil rögzítése tépőzárral súlylap behelyezése

Lapfüggöny tervezési tanácsok

Gondot okozhat, ha a nyílászáró mellett nincs elég falfelület, ahová a panelfüggöny paneljeit ki lehet csúsztatni, mert a függöny akadályozhatja az ajtó vagy ablak nyitását. Ha ez az eset áll fenn, problémásabb a megoldás, de az a tapasztalatunk, hogy a helyszíni adottságok pontos ismerete birtokában, sokszor találunk lehetőséget a kivitelezésre.

Írjon nekünk, díjmenetesen megtervezzük elképzelését!

Mindig érdemes szakember segítségét kérni, hogy bambusz panel
milyen típusú textilekből lehet lapfüggönyt készíteni. Természetesen készülhet fényáteresztő és sötétítő anyagból is, de nagyon fontos, hogy az anyagoknak legyen tartásuk és ne nyúljanak.

Esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni az anyagválasztásnál. Ne felejtsük el, hogy nem ráncolt függönyről van szó, ezért a kifeszített textil lehet erőteljesebb textúrájú, akár színesebb. Nagyon vékony anyagokból a lapfüggöny nem mutat, mert szinte beleolvad a környezetébe.

A sínek egy magasabb árkategóriát képviselnek, viszont a függöny anyagszükséglete lényegesen kevesebb, mint a hagyományos ráncolt megoldásnál, ezért azt lehet mondani, hogy ha valaki beleszeret a lapfüggönyök letisztult világába, nem kell nagyobb költségbe vernie magát, mintha hagyományos függöny fazonban gondolkodna.

Válassza ki bemutatótermünkben az Önnek megfelelő lapfüggöny anyagot.

Egyszínű, mintás dekoratív lapfüggönyök nagy választéka.

Költségkímélő ötletek!

Ám érdemes néhány  jó ötletet bevetni a textilek válogatása során. Ha sötétítő lapfüggöny paneleket szeretnénk, tudnunk kell, hogy a dekor anyagok szélessége rendszerint 140-150 cm. Ha a tervezett lapok szélessége nem több 65 cm-nél, akkor 2 db függöny lap kijön egymás mellől, de ha a helyszíni adottságok miatt, a paneleknek szélesebbnek kell lennie, mondjuk 80 cm, ebben az esetben sajnos 1db panelt lehet belőle kiszabni, így dupla annyi lesz az anyagszükséglet.

Ilyenkor érdemesebb 280-300 cm-széles sötétítő anyagban gondolkodni, mert azzal sokkal  gazdaságosabban jövünk ki. Fényáteresztő anyagoknál, ez a probléma nem merül fel, mert azok eleve 300 cm magasak.

vissza a lap tetejére

Powered by WordPress
Call Now Button