Pliszé szerkezetek

 

A pliszé függöny szerkezetnek három változata van.

Feszített pliszé szerkezet

Ez a pliszé típus kézzel mozgatható  alul, felül sínes megoldással. Ez lehetővé teszi, hogy a pliszé anyagot bármilyen állásban rögzíthessük, akár alul, felül, középen. Ablak, ajtó keretre szerelhető.

feszített pliszé szerkezetek pliszé szerkezetek

Szabadon mozgó szerkezet

Másik típusa, amelynek csak felül van sínszerkezete, alul pedig egy kilengés gátlóval van rögzítve a nyílászáróhoz vagy szabadon lóg.  Ebben az esetben, normál mozgatás lehetséges, fel lehet húzni és le lehet engedni a pliszé függönyt, mozgatása zsinórral történik. A pliszé függönyt szerelhetjük ablak elé oldalfalra, ilyenkor ez a változat használható, mert alul, nincs rögzítve. Kényelmi szempontból választják még a pliszé zsinóros mozgatását, illetve  nagyobb felületnél, ha nem elérhető a nyílászáró felső része. Ilyenkor csak  zsinórral tudjuk mozgatni a pliszé szerkezetet,ebben az esetben  a mobil funkció elveszik.

Dupla funkciós pliszé szerkezet

Ezzel a pliszé szerkezettel, több funkciót tudunk egyszerre betölteni. Annyiban különbözik a 2 sínes típustól, hogy középen is van egy sín, amely elválasztja adott esetben a fényáteresztő és a sötétítő pliszé függönyt egymástól. A középső sín fel-le mozgatásával tudjuk szabályozni, hogy éppen sötétíteni akarunk, vagy csak a belátást meggátolni.


Szerkezetek

pliszé szerkezetek

Óriási választék egyedi méretű pliszé szerkezetekből nehezen függönyözhető ablakokra.

Kérjen díjmentes felmérést, tanácsadást.

vissza a lap tetejére

Powered by WordPress
Call Now Button