Black out függöny

 

Mi a különbség a black out és a hagyományos függöny között?

A black out anyag, egy speciális eljárással készült úgynevezett technikai textil, melynek az a funkciója, hogy kizárja a fényt, és a hőt a lakásból.

black out függöny fényzáró

A különbség a hagyományos függöny és a black out, fényzáró függöny között, hogy az utóbbinál két szál közé szőnek egy fekete szálat,  ezért sötétít hatékonyabban, mint a normál függöny anyag.

Teljes fényzárás – nyugodt alvás!

Ebből az anyagból készült függönyök, 85-90%-ban zárják ki a fényt, a sötétebb árnyalatok jobban, a világosabbak kevésbé. De sokaknak nem feltétlen szükséges a maximális fényzárás, ráadásul ezek az anyagok a nyári melegben és a téli hidegben is rendkívül jó hőszigetelő, és az áruk is kedvező. Lehetnek egyszínűek, de léteznek már modern és klasszikus mintás kollekciók is, bemutatótermünkben függönyök széles választéka várja.

Látogassa meg a blackout-függöny galériánkat

Ha 100% fényzáró black out függönyt szeretnénk…

Kaphatóak már olyan textilek, amelyek hátoldala blackout anyaggal van bevonva, ezek a függönyök 100% fényzáróak, de áruk magasabb árfekvésű az előbb említett függönyöknél.

Hagyományos textilek fényzáró képességét növelhetjük, akár teljes fényzárásra is alkalmassá tehetjük,  ha egy olcsóbb black out anyaggal béleljük ki.

A blackout textil tapintása is fajtánként eltérő lehet, vannak keményebb, erősebb anyagból készült black outok, (ezeket rolóknál alkalmazzuk), ill. puha textilszövésű változataik.

Sötétítő függönyökről itt olvashat

Kinek ajánljuk a black out függöny használatát?

A black out, fényzáró függönyök használatát azoknak ajánljuk leginkább, akiknél nem lehet, vagy nem kívánnak redőnyt fölszerelni, ugyanakkor szükség van arra, hogy a pihenést vagy egyéb tevékenységet zavaró fény teljesen kizárhassák, pl. alvásnál, vetítésnél.

krém fényzáró Rózsaszín blackout blackout hálóban

Az anyag speciális tulajdonságának köszönhetően verőfényes napsütésben is teljes elsötétítést biztosít a szobákban, és nyáron érezhetően sokkal hűvösebb van, mint normál függöny használata esetén.

Black out  a hideg ellen is tökéletes.

Lakásokba, hálószobába, gyerekszobába, ill. irodába, iskolákba és konferenciatermek vetítőtermébe is ajánljuk.

Hogyan tisztítható a blackout anyagból készült függöny, roló?

A black out, anyagok általában mosógépben moshatóak, könnyen vasalhatóak, tehát ugyanolyan jól kezelhetőek, mint a hagyományos textíliák.

Bemutatótermünkben minden segítséget megadunk a megfelelő függöny kiválasztásához.

Itt olvashat bővebben a karnis szerkezetekről.

Powered by WordPress
Call Now Button