Római roló, raffroló

 

Római roló a legstílusosabb ablak árnyékoló

A római roló, otthonunk  visszafogottan elegáns dísze, eltér a megszokott, hagyományos függönyfazonoktól. Bár a roló régóta a klasszikus enteriőr színfoltja,  letisztult formája lehetőséget ad arra, hogy a modern lakberendezés kelléke is lehessen.

Ezt az egyszerű roló fazont a minimáltól a klasszikus stílusig bezárólag használjuk, természetesen az adott enteriőrhöz választva a textíliát.

római  roló függőlegesen mozgatható függöny. Leengedve kisimul az ablak előtt, felhúzáskor vízszintesen lapolva gyűjti össze a textilt.

A római rolót keresztben rúdházakba bújtatott pálcákkal lehet merevíteni, így a roló szerkezet feszesen gyűjti fel laponként az anyagot. A rolószerkezet lehet egyszerű felhúzós vagy gyöngyzsinóros.

Nézelődjön galériánkban

Római roló sötétítő fehér 2 ablakos roló függöny minimalista otthonokba fehér római

Milyen textilből készül?

Funkciótól függően készülhet a római roló sötétítő anyagból, akár pamutvászonból, taftból ill. fényáteresztő textilből. Esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni az anyagválasztásnál. Ne felejtsük el, hogy nem ráncolt függönyről van szó, ezért a kifeszített textil lehet erőteljesebb textúrájú, akár színesebb. Nagyon vékony anyagokból a római roló nem mutat, mert szinte beleolvad a környezetébe.

Minimalista otthonokban erősebben strukturált vagy nagyobb, attraktív minták ízlésesen illeszkednek a letisztult stílushoz. A klasszikus lakásbelsőkben az egyszínű kis minta illik a római roló  egyszerű vonalához legjobban, de bátran használhatunk különböző mintás textileket is, melyek illenek otthonunk hangulatához.

fehér türkisz csíkos olasz függöny  Fehér csíkos roló függöny Türkiz mintás, bátran használhatjuk különböző mintás textileket Hófehér minimál rolo

Római roló tervezése

Ami a legfontosabb,  hogy az ablak felett legyen annyi hely, hogy  felhúzott állapotban ne akadályozza az ablaknyitást!
Ez ablakpárkányig érő fazon esetében legalább 24-25 cm, míg az ajtó feletti gyűjtésnél 28-30 cm a helyigény az ablak és a mennyezet között.
Érdemes átgondolni, hogy praktikus-e ajtó elé raffrolót tervezni, mert az ajtót csak akkor tudjuk kinyitni, ha teljesen felhúzzuk a nyílászáró fölé. Ha nehéz vagy nagyobb rolót szeretnénk, mindenképp áttételes szerkezetet válasszunk,az anyagok súlya miatt, igaz tovább tart a felhúzás, viszont így könnyedén mozgatható.

Látogasson el oldalunkra, ahol bemutatjuk a  szerkezeteket!

Piros római roló függöny, lapfüggönnyel piros rolók lapfüggönyel

Francia raffroló

Mozgatása ugyanúgy történik, mint a lapolós változatnál, ( egyszerű felhúzós ill. gyöngyzsinóros szerkezettel működtethető), de az alapvető különbség az, hogy az anyag ráncolt, nem simul ki sem leengedett, sem felhúzott állapotban..
A francia raff a klasszikus, romantikus stílusú otthonok kiegészítője lehet.

romantikus francia raffroló az anyag ráncolt, nem simul ki francia raffroló romantikus otthonokba  klasszikus francia raffroló, eltér a hagyományos függönyfazonoktól

Óriási textil választék francia raffrolók készítéséhez.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol minden segítséget megadunk a tervezéshez, kivitelezéshez!

Roló a fürdőszobában

raffroló fürdőszobába  raffroló, fehér fürdőszobába árnyékoló fürdőszobába

raffroló, hullám mintás   raffroló, fürdőben   raffroló, fürdőben

Konyhában

raffroló, konyhai árnyékoló   raffroló, ráncolt függönnyel   konyhában

Nappaliban, hálóban

roló árnyékolás sötétítő és fényáteresztő anyagból  raffroló, csíkos árnyékoló  árnyékoló ráncolt függönnyel

   

raffroló, csíkos vászonból  raffroló, gyerekszobába  roló, csíkos

roló, terítővel

vissza a lap tetejére

Powered by WordPress
Call Now Button