Mi várható el egy lakberendezőtől, ha tanácsot szeretnénk kérni?

 

A tanácsadásnak egy évtizede még csak a személyes formáját tudtuk nyújtani. A megrendelő telefonon érdeklődött, és ha sikerült megegyezni egy időpontban, személyesen is találkoztunk, többnyire természetesen a helyszínen.

Ma már lehetőség van arra, hogy az interneten keresztül is tanácsokat, ötleteket adjunk.

A javaslatom azonban az, ha komolyabb munkáról van szó, a legjobb a helyszíni szemle. A lakás bejárása, és az igények megbeszélése során, a lakberendező az első benyomásai alapján ötleteket ad a megrendelőnek.

Esetleg egy rögtönzött alaprajzon felvázolja a funkciók elosztását, papírra veti javaslatait az esetleges átalakítási, átépítési munkákra, színekre, világításra, burkolatokra vonatkozóan.

Miért érdemes tanácsadást kérni?

Ha hetek óta, körbe-körbe járnak a gondolatai, és ezerszer átrágta már magát a felmerülő megoldandó problémán, mégsem jutott sehova…
Akkor érdemes egy olyan szakembert hívni, aki friss szemmel, olyan ötleteket adhat, amire eddig nem is gondolt.

Természetesen a lakberendezési tanácsadásnak ezen szintjén, nem várható el, hogy az adottságokat, és igényeket teljesen szem előtt tartva, egy tökéletes terv szülessen.

Ez tulajdonképpen egy közös gondolkodás, ami tarthat csak egy-két órát, de lehet akár egy fél, vagy egész nap is.Ebben az esetben a ráfordított munkaóra határozza meg a lakberendezői díjat, amely 5.000 Ft/óra.(Ha a megrendelő úgy érzi továbbra is szüksége van a lakberendező munkájára, és megbízná a teljes projekt megtervezésével, az első találkozás ingyenes.)

vissza a lap tetejére

Powered by WordPress
Call Now Button